Info

Orasul Brasov

Brașov este un oraș situat în centrul României, cu o istorie bogată și un peisaj montan spectaculos. Orasul este cunoscut pentru fortificațiile sale medievale, bisericile și clădirile istorice, precum și pentru atmosfera sa veselă și cosmopolită. Piata Sfatului, situată în centrul orașului, este una dintre principalele atracții turistice, cu clădiri colorate și cafenele încântătoare. Brașovul oferă, de asemenea, oportunități excelente de petrecere a timpului liber, precum mersul pe jos, escalada sau plimbări cu bicicleta prin munți.
Turistii sunt incantati sa viziteze catedrala evanghelica Neagră, care datează din secolul al XIII-lea și este considerată una dintre cele mai frumoase clădiri gothice din România. De asemenea, Biserica Sfânta Maria, care datează din secolul al XIV-lea, oferă un peisaj impresionant și o arhitectură elaborată. Brașovul oferă, de asemenea, acces la Poiana Brașov, una dintre cele mai populare stațiuni de ski din România, cu pârtii variate și servicii adecvate pentru toți schiorii.

Vezi Live

Webcam Poiana Brasov – Telecabina

Vezi Live

Webcam Poiana Brasov – Gondola

Vezi Live

Webcam Poiana Brasov – Partia Bradul

Vezi Live

Webcam Poiana Brasov – Partia Subteleferic Sosire

Transport:

 • Aeroportul Henri Coanda se afla la aproximativ 2 ore de mers cu masina de Brașov și oferă zboruri către diverse destinații din România și din străinătate.
 • Gara Feroviara din Brașov este conectată cu alte orașe importante din România și oferă trenuri regulate.
 • Există autobuze și microbuze care fac legătura între Brașov și alte orașe din România.
 • De asemenea, turistii pot inchiria masini sau pot folosi serviciile de taxi.

Cazare:

 • Brașov oferă o gamă variată de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux la pensiuni sau apartamente de închiriat.
 • Prețurile variază în funcție de sezon și de nivelul de confort al unității de cazare alese.
 • Turiștii sunt sfătuiți să rezerve din timp pentru a se asigura că există disponibilitate și pentru a obține cele mai bune prețuri.

Atracții turistice:

 • Piata Sfatului este una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Brașov, cu o istorie bogată și clădiri vechi.
 • Catedrala Neagră este un simbol important al orașului și oferă turiștilor o privire asupra arhitecturii gotice.
 • Biserica Sfânta Maria este o biserică veche, în stil gothic, situată în centrul orașului.
 • Turnul Negru este un turn de apărare construit în secolul al XIV-lea și oferă turiștilor o priveliște panoramică asupra orașului.
 • Muzeul Civic și Cartierul Țepeș sunt alte atracții turistice importante din Brașov, oferind o privire asupra istoriei și culturii orașului.

Istorie si arhitectura

 • Orasul Brasov are o istorie bogata si un patrimoniu cultural impresionant. Turnul Negru, Biserica Neagra si Cetatea Brasovului sunt doar cateva dintre atractiile turistice care ofera o privire in trecutul orasului. De asemenea, strazile pavate cu piatra, cladirile vechi si bisericile fortificate sunt un must-see pentru iubitorii de arhitectura si istorie.

Activitati in aer liber

 • In afara de partiile de ski, Brasovul ofera o gama larga de activitati in aer liber, cum ar fi drumetii, plimbari cu bicicleta, camping si alte activitati de iarna. In plus, Parcul Tractorul si Parcul Central sunt locuri ideale pentru relaxare, plimbari sau picnicuri.

Istoria orasului Brasov, situat in centrul Romaniei, dateaza din secolul XII, cand colonisti germani au fondat orasul sub numele de “Corona”. In secolul XIV, orasul a devenit un important centru comercial si industrial, cunoscut sub numele de “Brassovia”. In aceasta perioada, Brasovul era recunoscut pentru activitatile comerciale precum productia de tesaturi, argintarie si instrumente muzicale.

In timpul perioadei medievale, Brasovul a fost afectat de numeroase conflicte si razboaie, inclusiv Invazia Tatarilor si Războiul de Independență al Țării Românești. Totusi, orasul a continuat sa se dezvolte, cu constructii importante precum Biserica Neagră, cea mai veche biserica din oras, si fortificatiile cetatii medievale.

In secolul XVIII, orasul a inceput sa se dezvolte rapid, cu construirea de biserici, palate si fortificatii, precum si cu extinderea activitatilor comerciale si industriale. Acest lucru a continuat sa se intample in secolul XIX, cand Brasovul a devenit un important centru cultural, cu numeroase organizatii culturale si teatru.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, Brasovul a intrat sub administrarea comunista a Romaniei. In aceasta perioada, orasul a experimentat o dezvoltare industriale importanta, cu numeroase fabrici construite in oras. Totusi, aceasta dezvoltare a venit cu un pret, cu multi locuitori ai orasului fiind nevoiti sa paraseasca orasul sau sa isi schimbe locuintele pentru a face loc noilor constructii industriale.

Dupa caderea comunismului, in 1989, orasul a continuat sa se dezvolte, cu investitii in infrastructura si sectoare precum turism, educatie si tehnologie. Astazi, Brasov este un important centru cultural, educational si economic al Romaniei, cu numeroase atractii turistice, precum Biserica Neagră, Cetatea Brasovului si Piata Sfatului.